Försäljning av nya villor i kvarteret Skiffergården i Bergsäter inleds

2024-04-30 

Nu inleder A-hus etapp två, kvarteret Skiffergården, i det nya bostadsområdet Bergsäter i Ulricehamn. I maj startar försäljningen av åtta yteffektiva hus som tar tillvara på kvadratmetrarna.

Bostadsbyggnationen i det nya området Bergsäter påbörjades 2022 och A-hus inledde då sin första etapp, kvarteret Granithöjden där idag tre av sju villor är sålda. I etapp två kommer ytterligare åtta hus ut till försäljning i kvarteret Skiffergården. Husen har anpassats efter marknadens efterfrågan på smartare planlösning och yteffektiva villor. Priset förväntas landa på runt 4 miljoner kronor för ett standardutförande.

- Husen i etapp två är anpassade efter det behov vi till stor del mött under det senare året på marknaden, det vill säga kostnads- och yteffektiva villor. Detta innebär dock inte att vi har dragit in på kvalitén, utan dessa villor håller fortfarande hög kvalité och utgår från ett generöst grundstandardsutförande. Och för de kunder som vill finns fortsatt möjligheten att anpassa och utforma husets insida, säger Amanda Hansson, marknadschef A-hus.

Smarta planlösningar och hus i vinkel

I etapp två erbjuds två husmodeller inspirerade av de populära ladhusen, varav ett i vinkel. De är mellan 100 och 123 kvadratmeter och erbjuder fyra till sex rum och kök beroende på vilka val köparen gör. Det finns fortfarande stora möjligheter för köparen att anpassa och utforma husets insida efter egna önskemål men i ett grundutförande har smarta val för miljö och plånbok arbetats fram. Ett val som både kan anpassas till familj och plånbok är till exempel att köparen själv kan välja om de vill ha ett eller två badrum.

Ahus_Skiffer_webbnyhettext.jpg
Här skapas rumslighet i området och på varje tomt för trivsel året om

- I våra villor pressas energiförbrukningen rejält genom att vi har marknadens bästa yttervägg och väl tilltagen isolering, lågenergifönster och en effektiv värmepump. Vi har också valt papptak, som ger ett matt och sobert intryck, samtidigt som det är ett smart val för att sänka husets klimatavtryck, förklarar Amanda Hansson, marknadschef på A-hus.

Positiva utsikter

Trots att A-hus säljstartade bostadsområdet Bergsäter under en avvaktande marknad ser man försiktigt optimistiskt på kundernas investeringsvilja framåt.

- Vi har de senaste månaderna både fått ta del av positiva rapporter och själva upplevt positiva förändringar på marknaden. Både Svensk Mäklarstatistik, Prognoscenter och Byggbarrometern visar att bostadsköparnas investeringsvilja ökar. Under både mars och april har vi haft våra bästa försäljningsmånader på nära två år, ett tydligt och välkommet trendbrott i marknaden, säger Lars Westling Divisionschef A-hus och avslutar:

- Vi är stolta över båda våra kvarter i området och är glada över att kunna erbjuda högkvalitativa bostäder till en bredd av köpare.

Läs mer om Bergsäter

Nyfiken?

Säljstart fredagen 17/5.