Första spadtaget i Vegeljung - Utslagsplatsen tar form

2024-04-29 

Nu når projektet i Vegeljung, i Ängelholm, en milstolpe när första spadtaget tas till Utslagsplatsen, områdets första kvarter. Samtidigt ser Derome, som utvecklar området, positiva signaler på marknaden som de hoppas ska påverka försäljningen i Vegeljung.

Första kvarteret i Vegeljung får namnet Utslagsplatsen. Här ska 13 bostäder, växa-hus och två varianter av kedjehus, stå inflyttningsklara till sommaren 2025. På sikt ska hela området bestå av drygt 700 bostäder. Trädgårdsstaden i trä är utformad efter ledorden aktivitet, grönska och gemenskap. Det första symboliska spadtaget ska kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg ta tillsammans med Derome.

- Det känns fantastiskt att vara i gång. Området erbjuder förutsättningar för ett aktivt och rikt liv. Här kommer byggas gång- och löparstråk, utegym, gemensamhetsplatser och det finns också planer på ett tränings- och motionscenter. Allt omgivet av grönskan, en viktig del av området, förklarar Örjan Jonsson, affärschef på Derome.

Barnfamiljerna tillbaka på marknaden

Trots det senaste årets svala bostadsmarknad har Derome inte tvekat på att fullfölja planerna om byggstart i Vegeljung. Och när spaden går i marken ser de positiva signaler i försäljningen inom huskoncernen.

- Inom Derome Hus, som består av flera olika husvarumärken ser vi att försäljningen fördubblats första kvartalet 2024 jämfört med samma period föregående år. Den största försäljningsökningen ser vi i Mälardalen, men historiskt sett brukar det starta där för att spridas väster och söder ut. Det är framförallt 90-talisterna som är tillbaka i husköpartankar, förklarar Örjan Jonsson.

Inom Derome ser de också hur 90-talisterna, som nu representerar familjebildarna, påverkar kravbilden på bostäderna.

- Vi ser framförallt en större efterfrågan på yteffektiva bostadslösningar. Vilket är positivt här i Vegeljung där vi första etapp erbjuder både flexibla växavillor, där köparen själv kan färdigställa delar av huset, mellan 93-146 kvm och kedjehus mellan 121 och 129 kvm.

Familjedag för att visa upp området

I samband med det första spadtaget i området arrangeras en familjedag för att få möjlighet att visa upp området för potentiella köpare och nyfikna. Vegeljungs ledord aktivitet, grönska och gemenskap genomsyrar eventet. Under dagen kan besökarna bland annat utmana en vän i ett golf- eller hockyslag, plantera solrosor, gå tipspromenad och prata om området med representanter från Derome.  

- Det finns också ett begränsat antal platser till två exklusiva rundvisningar på delar av den nya golfanläggningen Crownwood Club som ligger en drive bort från Utslagsplatsen. Något vi tror att det kan bli huggsexa kring, avslutar Örjan Jonsson.

Läs mer om Vegeljung

Information om dagen

När: 4 maj kl. 11.00 – 13.00. Första spadtaget tas kl. 12.00.

Var: Vegeljung ligger utmed Kullavägen, söder om Kulltorp.

Vad: Utmana en kompis i ett golfslag, plantera din egen solros, gå tipspromenad och få en fin ansiktsmålning. Prata med representanter från Derome och del med dig av dina tankar kring Vegeljung och få mer info om den nya stadsdelen och de nya bostäderna. Njut av grillad korv och fika. Få en exklusiv rundtur på delar av den nya golfanläggningen Crownwood Club (begränsat antal platser).