Hållbart från skog till färdigt hus

2023-10-03 

Som företag finns det egentligen bara en väg när det gäller hållbarhet och det är framåt. Kraven från kunder och samhället i stort kommer inte minska och vi behöver investera och förbereda oss för detta på olika sätt. En utmaning som vi på Derome gärna antar.

Kanske tänker du, precis som många andra, på klimat och miljö när du hör begreppet hållbarhet? Att källsortera ditt avfall eller spara på elförbrukningen hemma. Men hållbarhet är mer än så. För att förstå det bättre brukar man säga att hållbarhet bygger på tre stora delar: Ekologisk hållbarhet. Social hållbarhet och Ekonomisk hållbarhet. Ytterst handlar det om vilket avtryck vi som företag vill lämna efter oss. Att vi tar ansvar både i och utanför verksamheten så att våra barn och deras barn i sin tur får möjlighet att fortsätta utvecklas och må bra på jorden.

Inom Derome ser vi hållbarhet som en naturlig del i våra strategier och riktade åtgärder, och genom vårt arbete bidrar vi till de globala målen, men också till att våra kunders verksamheter blir mer hållbara. Med sikte på framtiden löper hållbarhetsarbetet som en grön tråd genom hela vår verksamhet.

Hållbar värdekedja

Vår kedja från skog till färdigt hus är unik och skapar genom sina delar värde för medarbetare, kunder och partners, men också för samhället i stort. När vi hjälper varandra och samverkar inom kedjan bygger vi ny kunskap, som i nästa steg blir till konkreta åtgärder för att vi fortsatt ska vara en arbetsgivare, aktör och partner som sätter hållbarhetsfrågorna högt på dagordningen. 

Faktorer som gör oss framgångsrika:
›    Vi driver ett aktivt och ansvarsfullt skogsbruk där vi tar vara på hela råvaran
›    Vi arbetar för att minska vår klimatpåverkan genom ett systematiskt förbättringsarbete och fokus på innovation och utveckling
›    Vi skapar nya arbetstillfällen, värnar lokalsamhället och lägger resurser på att utveckla nya och befintliga verksamheter och ett ökat byggande i trä
›    Vi gör investeringar för att kunna erbjuda en arbetsplats där det finns utrymme att växa i ett sammanhang med både hög trivsel och säkerhet

Innovation och utveckling

Vi ser att utbyte av kunskap och erfarenheter leder till nya sätt att lösa gemensamma problem och gör oss mer hållbara tillsammans. Hur vi använder samhällets resurser som naturtillgångar, människor och kunskaper samt hur stad och landsbygd samspelar, spelar roll när vi bygger ett samhälle som ska hålla över tid. De val vi gör idag kommer påverka människor längre fram och i vår roll som samhällsutvecklare gäller det därför att ”putta i rätt riktning”.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbar utveckling definieras av FN som utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.