Magna Electronics får nytta av ett lokalt samarbete

2023-10-27 

Vi träffar Magna Electronics för att höra mer om hur samarbetet fungerar och hur det gick till när alla arbetskläder behövde bytas ut på endast en månad.

I Juni 2023 delades Veoneer och delen aktiv säkerhet såldes. Nya ägaren Magna Electronics hade andra krav på arbetskläderna och med nytt namn behövdes samtliga arbetskläder bytas ut. Det var en tajt tidsplan på en månad. Vi träffar Linda Wigilius som jobbar som Facility Coordinator och är inblandad i det mesta som rör fastighet på företaget Magna Electronics i Vårgårda.  Hon beskriver den personliga kontakten och det lokala engagemanget som helt avgörande för att lyckas få allt på plats så snabbt. Även i det dagliga arbetet värdesätter Linda närheten, enkelheten och det lokala engagemanget.

- “Frippe” kommer hit och hjälper till med massor av saker regelbundet och samarbetet fungerar mycket bra, så vi känner oss mycket trygga med honom. Vi jobbar både långsiktigt och med snabba ryck. En gång var det mycket bråttom och vi behövde arbetsskor i en speciell storlek - på en kvart från det att jag ringt samtalet hade jag skorna i handen, säger Linda. Tack vare “Frippe”.

I ungefär fem år har industrihandeln inom Derome servat Magna med förnödenheter, Magna verkar inom fordonsindustrin med tillverkning av radar och kameror. Fabrikat som Volvo, BMW, Subaru och Marchedes är några av kunderna.

- Även de nya ägarna verkar vilja satsa här i Vårgårda, flera nya produktionslinor är på gång och fler planeras. Det känns som vi har en spännande tid framför oss. och det pratas om 10 nya produktionslinjer bara i närtid, det som vi tillverkar här finns inte någonstans i Europa, säger Linda.

Derome värdesätter samarbetet med Magna och vill givetvis fortsätta få samma förtroende framåt.

Läs mer om vår industrihandel

Vill du utmana tillsammans?

I oss får du en partner som bidrar med kunskap och en vilja att lösa dina problem. Grunden i vårt erbjudande är ett sortiment av produkter, tjänster och digitala lösningar som ger dig tid att fokusera på rätt saker. Men det är bemötandet som gör oss unika. Vi ska helt enkelt lägga vår energi på att öka din - oavsett var du möter oss.