Nära samarbete öppnade dörren till ny svetsrobot 

2023-03-22 

Vi träffar Susan Malmsten på Trident för att lära oss mer om deras nytillskott från Migatronic som varken kan prata eller vara med på fikarasterna, men som är en jäkel på att svetsa ihop laget ändå.  

Trident är ett företag med bas i Ängelholm som erbjuder ett brett sortiment av produkter för miljöer där tillgänglighet för människor med funktionsvariation har hög prioritet. I sortimentet finns allt från egenutvecklade produkter som den välkända EU-rampen, till kvalitetsvaror från svenska och internationella varumärken.  

Trident har i många års tid samarbetat med IMAB som är Deromes industrihandel i Helsingborg och då bland annat kring tjänsten lagerservice där deras varuskåp för fästelement löpande fylls på med artiklar till arbetsplatsen och produktionen. Ett nära samarbete som varit avgörande för att också investera i en helt ny svetsrobot.

IMG_5354.jpg

Hej Susan, kan du berätta om vilka som arbetar på Trident? 

Vi är idag 28 anställda med centrala funktioner och produktionspersonal här i Ängelholm samt även två stycken säljare i Stockholm och Karlstad.

Vad är visionen framåt? 

Vi kikar hela tiden på nya segment, men utgår i regel från vårt befintliga sortiment. Inom Trident är vi certifierade enligt ISO 9000/14001 vilket gör att vi har många regler att förhålla oss till, men som i slutändan ger ett produktsortiment med hög kvalitet och säkerhet.

Kan du berätta lite om Robotsvetsen?

Absolut, den är helt ny och för att ge vår svetspersonal bästa förutsättningar i starten har de utbildats i Danmark hos leverantören och även här på plats. Från leverans så var den igång i produktion redan två dagar senare, vilket är helt otroligt bra.

Hur kommer den användas hos er?

Det är till en början 15 olika produkter som kommer att svetsas med denna robot. Den ersatte en äldre robot, som förvisso fortfarande fungerar, men som inte kommer gå att laga om den går sönder. Den nya har dessutom en helt annan effektivitet och är smidigare för personalen.

Hur är känslan när ni nu börjat använda robotsvetsen?

Känslan är bra och den fungerar bra, men det är en inkörningsperiod och lite nya vanor och rutiner. Optimeringen är högsta prioritet och det börjar sitta nu. 

Fanns det fler kandidater av svetsar som ni utvärderade?

Ja, det fanns det och de var med ganska länge, men det som gjorde att vi till slut valde Migatronic var mycket Magnus förtjänst (red. anm: Magnus Agersten på IMAB), det var han som öppnade upp för affären och skötte kontakten hela vägen. Att de dessutom kunde erbjuda direktleverans blev avgörande.

Hur upplever ni samarbetet med IMAB?

Det är jättebra, Magnus besöker oss en gång i veckan och vi har en chaufför som fyller på våra lagerskåp två dagar i veckan. Tillsammans tar vi fram beställningspunkter och utvärderar sortiment och volymer löpande. Vi adderar nya artiklar när behov uppstår.

IMG_5347-2.jpg

Hur viktig var denna dialog och relation för beslutet att välja svetsroboten från Migatronic?

När Magnus hade visat Migatronic för oss så flöt det på ganska snabbt, vi fick direktkontakt med leverantören och Magnus hade från sitt håll kontakt med tillverkaren för att möta våra behov. 

Om du skulle summera; vilka egenskaper är allra viktigast för er i kontakten med en industrihandel? 

Här vill vi lyfta Magnus igen och närheten till honom. God service, snabba svar på mejl och liknande betyder mycket. Även Pia som innesäljare på IMAB gör ett fint jobb och sedan är bredden på sortiment viktigt för oss. 

Läs mer om industrihandeln

Hur kan vi hjälpa dig? 

Derome är en lokal och personlig industrihandel med ett komplett sortiment av produkter och tjänster och hög personlig service. Läs mer och kontakta oss för att bli kund.