Nu sker inflyttning av 80 nya hyreslägenheter i Varberg

2024-03-27 

De nya hyresrätterna på Pilgläntan i Varberg är beställda och ägs av Derome Fastighet, producerade på Deromes husfabrik i Värö och med material från Deromes sågverk och bygghandel. Ett samarbete som visar på styrkan med kedjan från skog till färdigt hus och möjligheterna med industriellt träbyggande.

Tillskottet av nybyggda hyresrätter är viktigt i ett ständigt växande Varberg och ger fart på flyttkedjor och fler människor möjligheten att ta ett kliv in på bostadsmarknaden säger Patrik Westin, VD Derome Fastighet.

- Vi är stolta och glada att från och med idag kunna lämna över nycklarna till våra nya hyresgäster på Pilgläntan. Intresset har varit stort för projektet där vi erbjuder 80 fantastiska hyresrätter i ett bra läge, med hög standard och som dessutom är producerade endast 15 minuter härifrån.

En mil mellan fabrik och byggplats

Deromes volymhusfabrik i Värö står bakom produktionen av de energieffektiva lägenheterna och här är det möjligt att erbjuda en kontrollerad och effektiv produktion av omkring 10 lägenheter i veckan berättar Henrik Svahn, Affärsområdeschef.

- Här i Värö tillverkar vi bostäder inomhus med det övergripande målet om att effektivisera byggprocessen genom hög prefabricering och industrialisering. När volymerna lämnar fabriken är kök och badrum på plats och alla ytskick färdigställda. Volymerna levereras sen till byggplats på lastbilar och monteras i en följd med 20-25 stycken per dag.

Genomgående hög standard

För att effektivisera produktionen arbetar fabriken utifrån ett grundkoncept, men själva utformningen är mer flexibel med olika yttre gestaltningar på exempelvis tak- och fasadmaterial.

- Vi erbjuder idag en standardiserad produktion med flexibla möjligheter både ut- och invändigt. Projektet i Pilgläntan är ett bra exempel på vår höga standard där vi erbjuder allt från Svanenmärkta kök till ekstavsparkett och klinker i både entré och badrum. En hög kvalitet efterfrågas av dagens hyresgäster och det kommer upplevas i detta projekt.

Fossilfri produktion av bostäder i trä:

Deromes produktionsanläggning ligger i Väröbacka strax norr om Varberg. Fabriken drivs helt fossilfritt genom en av södra Sveriges största takbaserade solcellsanläggningar som står för cirka 50 procent av den elförsörjning anläggningen behöver. Resterande del köps med fossilfri elkraft från vind, vatten och sol.

Läs mer om modulhus

Vad innebär det att bygga med husmoduler?

Att bygga modulhus, även kallat volymhus, kan liknas vid att bygga med lego. Med olika byggstenar (moduler) får du möjlighet att producera rätt kombination av flerbostadshus för att optimera din boarea.