Ny affärsområdeschef inom bygghandeln

2023-02-24 

Kristian Andersson som tidigare varit divisionchef inom Deromes bygghandel är sedan 1 januari ny affärsområdeschef, ett ansvarsområde som tidigare varit placerad på vd Johan Winroths bord.

- Kristian är helt rätt person för det här uppdraget, säger Johan Winroth, vd Derome Bygg och Industri AB. Han kan hela Derome, är en kulturbärare och vill utveckla helhetsaffären. Att Kristian nu har rollen som affärsområdeschef betyder att vi tar nästa steg i att fokusera på var och ett av våra fyra affärsområden.

Tydligare för alla

Från och med årsskiftet valde Derome att strukturera organisationen med målet att skapa tydlighet och förstärka erbjudandet genom att koppla det till fyra affärsområden som alla står på egna ben, men också samverkar med varandra; bygghandel, industrihandel, maskinuthyrning och bygglogistik.    

- Med våra fyra affärsområden och vår satsning på hållbarhet, logistik och digitala tjänster har vi utan att överdriva branschens starkaste helhetserbjudande och en bredd som vi är unika med säger Kristian Andersson. 

Ska driva bygghandelns frågor

Kristian Anderssons uppdrag blir att driva bygghandelns frågor, men även se till helheten och ha ett nära samarbete med övriga affärsområden och centrala funktioner.

- Vi har en strategi med tydliga mål och dit ska vi nå tillsammans. För att lyckas krävs engagemang, ansvarstagande och fokus, och med kunskapen och drivkraften från våra medarbetare är jag övertygad om att vi ror detta i land säger Kristian Andersson.

Med Kristian på plats betyder det nu att varje affärsområde har en affärsområdeschef som tillsammans med sina medarbetare ansvarar för att driva verksamhetens frågor och utveckling. För Industrihandeln är detta; Mattias Collén, Bygglogistik; Emil Jonasson och Maskinuthyrning; Isak Gillgren.

Hitta till närmsta butik

Marknadens bredaste proffssortiment

Med närmare 50 välsorterade bygg- och industrihandelsanläggningar strategiskt placerade i västra och södra Sverige erbjuder vi ett heltäckande sortiment av byggmaterial. Alltid nära dig.

Läs mer om bygg.