Redo för större affärer

2023-09-08 

För att ta sig an större kunder, avtal och fler affärer har Derome Maskinuthyrning trippelcertifierat sig enligt ISO standard 9001, 14001 och 45001. - Det gör oss till en bättre arbetsgivare och samarbetspartner, säger Isak Gillgren, vd för Derome Maskinuthyrning.

Derome startade sin verksamhet organiskt i Göteborg våren 2021. Satsningen var fullskalig och kunder, kompetens och kraft fanns redan på plats. Efter förvärvet av HYR-IN i Ängelholm och HYRTAB i Halmstad oktober 2021 stod bolaget inför utmaningen att sammanslå tre verksamheter till en i April 2022. 

Med driv och genom goda kundrelationer har Derome Maskinuthyrning haft en stark utveckling och gått från en omsättning på 120 miljoner 2021 till över 200 miljoner år 2022. Och nu har kunderbjudandet och kvaliteten spetsats ytterligare med certifieringar som resultat. Något som öppnar dörrar till nya möjligheter.

– När vi slog samman tre bolag till ett gjorde alla saker på lite olika sätt. Men genom att granska, hitta avvikelser, följa upp och förbättra våra processer och rutiner har vi nu hittat ett gemensamt sätt att arbeta på. Ett kvalitetssäkert sätt som gör oss till en bättre arbetsgivare och samarbetspartner. Själva certifieringen är inte det viktigaste, utan har mer fungerat som en morot.

Öppnar dörrar

Att certifieringarna i sig inte är det viktigaste står klart. Samtidigt beskriver Isak Gillgren att de öppnar dörrar för Derome Maskinuthyrning som nu kan vara med och konkurrera om större avtal för att ta verksamheten till nästa nivå. 

– Nu kan vi vara med och slåss om riktigt stora avtal med till exempel Göteborg Stad, Malmö Stad och andra stora byggbolag med högre krav på sina underleverantörer vilket vi inte kunnat innan då certifikaten ofta utgör ett krav vid till exempel LOU:er.