Sociala lösningar förenklar boendet

2023-10-20 

Att engagera oss i samhället betyder mycket för oss och vi vill bidra till en positiv utveckling, även utanför kärnverksamheten. Nu tar vi nästa kliv för att skapa det socialt hållbara boendet. Häng med till brf Rosenapeln i Varberg!

När vi bygger bostadsområden är vi måna om att skapa möjligheter för trygga utemiljöer där människor kan mötas oavsett om det är för lek, sällskap eller vila. Allt ifrån motionsslingor, lekplatser och grillplatser till cykelförråd med servicemöjligheter, odlingslotter och gemensamt orangeri. Nu tar vi steget vidare och skapar rum som uppmuntrar till möten och grannsamverkan, även inomhus.

Gör plats för det sociala livet

I Träslövs Trädgårdsstad i Varberg har de nya ägarna i bostadsrättsföreningen Rosenapeln nyss flyttat in i sina lägenheter.

- Här har vi byggt med trivsel och gemenskap som tydliga ledstjärnor med ambitionen att grannarna i huset enkelt ska kunna mötas och har trevligt tillsammans, säger Anna Helmersson, kundansvarig Derome Bostad.

Derome går mot strömmen

Löpande mätningar visar att kundnöjdheten i branschen försämrats under året. Rankingen som görs av Prognoscentret, visar att Deromes Nöjd-Kund-Index (NKI) tvärtom ökar. I skrivande stund ligger Deromes NKI på 79, jämfört med branschens 72.

- Vi anpassar och utvecklar ständigt vårt erbjudande, vilket resulterar i många nöjda kunder. Vi vill att de boende ska trivas och må bra i våra hus och där är brf Rosenapeln ett bra exempel. Husens arkitektur möjliggjorde att vi utöver de 30 lägenheterna även kunde bygga både en övernattningslägenhet samt en gemensamhetslokal, säger Anna Helmersson.

- I Sverige är vi traditionellt sett lite blyga och vågar kanske inte söka social kontakt i onödan. För att hjälpa de boende lite på traven har vi framöver planer på att bjuda in till gemensamma spel- och trivselkvällar i huset.

Efter tillträdet som ägde rum strax innan sommaren följer nu Derome upp med samma koncept i byggnationen av systerprojektet brf Glanslinden.

Försäljning pågår

Socialt hållbart i brf Glanslinden

I brf Glanslinden bor du i ett familjärt och modernt bostadsområde med människor från olika generationer, bakgrund och intressen. Just nu pågår försäljningen av 30 bostadsrätter om två till fyra rum och kök.