Unika paneler och snickerier till unikt byggprojekt på Marstrand

2023-09-08 

Vi är leverantörer till bygget av kvarteret Oscars på Marstrand där husen ser ut som de alltid stått på ön, men som i själva verket är helt nya. Det är fastighetsutvecklaren Ernst Rosén som med varsam hand valt att bygga upp kvarteret för att efterlikna originalen vilket har krävt gedigen yrkeskunskap från alla involverade.

På uppdrag av Ernst Rosén har byggentreprenören Flodéns med hjälp av arkitekten White och ett stort antal underentreprenörer och leverantörer skapat något unikt. Det noggranna detaljarbetet och yrkeskunskapen syns i varje vrå av husen som består av 6 huskroppar med totalt 22 bostadsrätter. Richard Nordlinder från Flodéns har varit ansvarig byggledare sedan start och beskriver känslan så här:

– Det är en enormt härlig känsla att se vad vi tillsammans har lyckats genomföra i en fantastisk miljö. På en tomt som är strax under 2000 kvadratmeter har vi byggt 22 bostadsrätter fördelade på 6 huskroppar. Och vi har gjort det genom att återskapa det som en gång stod här och byggdes på slutet av 1800-talet. Vi har haft ett bra samarbete med alla involverade och totalt är det runt 500 personer som jobbat inom projektets olika faser.

Kunskap om träförädling var avgörande

En viktig del för att återskapa husen är den yttre gestaltningen och där fick Derome i uppdrag att ta fram en lösning för att kunna leverera bland annat panel och finsnickerier som skulle motsvara originalet. Victor Bohman, chef inom träförädlingen berättar mer.

– I det här fallet var det en utmaning för kunden att hitta en leverantör som kunde ta fram önskad mängd och kvalitet av senvuxen fura. Och tack vare ett långsiktigt och bra samarbete med Flodéns fick vår säljare Lars Qvarnström frågan om att ta fram även panel och snickerier. Vi tog direkt kontakt med kollegor och samarbetspartners för att hitta en bra lösning och genom ett nära samarbete fick vi tillgång till råvaran som kunde förädlas till panel via vår leverantör och användas för tillverkning av träutsmyckningar på våra snickerier i Trollhättan och Mölndal. Dessutom hjälpte vi kunden att spara tid genom att leverera materialet som grund- och mellanstruket med linolja från vårt egna måleri i Veddige. Ett fint exempel på hur både vi och kunden kan dra nytta av de kontakter och den kunskap som finns inom koncernen.

Tre nöjda projektdeltagare 

kvarteret-oscars-derome-flodens.jpg

Från vänster: Victor Bohman, chef träförädlingen Derome, Richard Nordlinder Byggledare Flodéns, Lars Qvarnström Storkundssäljare Derome 

Detta är några exempel på vad vi inom Derome har levererat till projektet på Marstrand.

Panel av senvuxen fura som är linoljebehandlad på måleriet i Veddige:

kvarteret-oscars-fasad-derome.jpg

Utsmyckning för balkonger och staket. Vi har tagit fram och levererat över 1200 av dessa cnc-frästa staketbrädor:

kvarteret-oscars-cncfrasta-trautsmyckning-derome.jpg

Olika typer av finsnickeri och dekor har tillverkats på våra snickerier i Mölndal och Trollhättan.

kvarteret-oscars-golvlis-tliten-derome.jpg

kvarteret-oscars-golvlist-stor-derome.jpg

Snickeriet i Trollhättan har tagit fram väggpaneler av fin ek. De används bland annat som sänggavlar i lägenheterna:

kvarteret-oscars-eklister-derome.jpg

Innergård med avskildhet, men också fina siktlinjer mot havet:

kvarteret-oscars-garden-derome.jpg

kvarteret-oscars-siktlinjer.jpg

 

Vi gillar trä och utmaningar

Hör av dig och berätta mer om ditt projekt så hittar vi en bra lösning tillsammans med våra snickerier.