Vi bygger för livets alla faser

2023-06-21 

När vi utvecklar nya bostadsområden gör vi det långsiktigt och utifrån ambitionen att människor ska trivas och vilja bo länge, därför ser vi det som extra viktigt att bygga olika typer av bostäder och med olika upplåtelseformer.

Det skapar ett levande och trivsamt område som tilltalar människor och familjer i olika faser.

Ett av de områden som får våra hjärtan att klappa lite extra är Göingegården, ett projekt som har byggts i över 10 års tid där det första området påbörjades runt 2010 och avslutades för bara något år sedan med flerbostadshusen i Brf Paradisäpplet. Området består av cirka 450 bostäder på 50 hektar - vilket innebär att vi har cirka 100 hektar kvar att bygga på – det är på denna yta som Göinge By ska utvecklas där vi bland annat planerar för att uppföra Sveriges största klimatneutrala bostadsområde. 

I Göingegården…

  • Har alla hus trästomme, men fasaderna skiljer sig åt med bland annat puts, tegel och trä 
  • Startade byggnationen med hyresrätter – och sen har det successivt utökats med bostadsrätter, äganderätter och fristående hus. Här finns också skolor, förskolor och service.  
  • Är majoriteten av bostäderna byggda med planelement (prefabricerade byggsatser i trä) som tillverkats på vår husfabrik i Anneberg. I grannområdet Ängalyckan bygger vi nu även flerbostadshus med trävolymer från vår husfabrik i Värö.  
  • Har vi även byggt villor med lösvirke från Varbergshus.
  • Har vi försökt nyttja marken på ett sätt som tar hänsyn både till effektiv bostadsproduktion och samtidigt bibehållit stora naturvärden. 

 

Läs mer om Bostadsutveckling

Summa summarum

Göingegården är ett fint exempel på hur vi själva och i samverkan med andra bostadsutvecklare kan utveckla fler trädgårdsstäder där vi bidrar till att minska bostadsbristen och samtidigt svarar upp till alla aspekter av hållbarhet – miljö, ekonomi och socialt.