Vi förvärvar Fribergs Trä AB i Smålandsstenar

2023-06-27 

Vi fortsätter vår satsning på vidareförädling av trävaror. Nu är det klart att familjeföretaget förvärvar Fribergs Trä AB i Smålandsstenar för att utveckla verksamheten ytterligare inom emballagetillverkning.

Verksamheten kommer att ingå i Derome Träteknik AB som är det bolag inom koncernen som erbjuder byggsystem, takkonstruktioner, emballage och ytbehandling. 

- Fribergs Trä är ett välskött bolag med stort kunnande inom kundanpassade emballagelösningar. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Fribergs Trä och vår målsättning är att växa kraftigt och bredda oss geografiskt genom att fortsätta växa med våra kunder. Vi ser långsiktigt på förvärvet och ser stor potential framåt, säger Frank Beno, vd för Derome Träteknik AB.

Fribergs Trä har hög kompetens och lång erfarenhet med över 30 års erfarenhet i branschen. De har stora kunder i närområdet och är kända för hög kvalitet i material, utförande och konstruktion.

Företaget har idag 6 medarbetare vid sin produktionsanläggning i Smålandsstenar och kunderna är framför allt industriföretag i Smålandsstenar, Gislaved och Burseryd med omnejd. Verksamheten kommer att drivas vidare på orten även framåt.

Familjeföretag i ständig utveckling

Derome är ett familjeföretag i tillväxt, med bred verksamhet i många affärsområden inom byggbranschen.

- Det känns bra att Derome ska driva företaget vidare. De har en lång och gedigen kunskap och en fin företagskultur, säger Peter Karlsson Franzén, tidigare ägare av Fribergs Trä AB.

Derome tillträder Fribergs Trä den 1 oktober 2023 och verksamheten kommer att drivas vidare under Derome Träteknik AB.

Kontaktperson

VD
Frank Beno
Derome Träteknik
Frank.beno@derome.se
0300-56 88 86

Läs mer om emballage

Derome

Grundades: 1946
Antal medarbetare: 2800
Omsättning: 11 miljarder (2022)

Fribergs Trä

Ort: Smålandsstenar
Antal medarbetare: 6
Omsättning: 11 miljoner (2021)

Fribergs Trä grundades 1990 av Gunnar Friberg och köptes 2017 av Peter Karlsson Franzén som drivit företaget fram till nu.