Gör din LIA hos oss

Pluggar du på en yrkeshögskoleutbildning? Som student är du varmt välkommen att ansöka om en LIA-plats hos oss.

karriar_studenter_webb_3.jpg

Varje år tar vi in studenter, från olika utbildningar, till olika delar av vår verksamhet. Exempel på områden där vi kan erbjuda en LIA-plats är inom takstolskonstruktion, husproduktion och kommunikation. Att samarbeta med studenter ger oss nya perspektiv och spännande kunskaper.   

 

Så här möter vi studenterna

Campus Varberg är en av skolorna som, främst från Byggingenjörsutbildningen, haft flera studenter hos oss de senaste åren. Karin Cejie Nilson, utbildningsledare på Campus Varberg har nära kontakt med studenterna och får därför en bra insikt i hur de upplever företagen där de gör sin LIA.

- Det är tydligt att studenterna är väldigt nöjda när de varit på Derome. Studenterna brukar säga att de har lärt sig mycket och upplever att Derome är väl förberedda på att ta emot dem, att det finns en planering och ett anpassat koncept. Det gör att de känner sig välkomnande av företaget, säger Karin.

Individuell anpassning

Andra faktorer som ger en bra LIA-plats är enligt studenterna att de får en chans att utvecklas utifrån nivå och erfarenhet. Mentorn stämmer av under LIA-perioden och anpassar uppgifterna därefter. Det ger varje student stora möjligheter att utvecklas i egen takt och plocka med sig erfarenheterna in i sitt framtida arbetsliv. 

- Jag känner mig trygg när studenterna får LIA-plats hos Derome. Då vet jag att de kommer till ett bra ställe, säger Karin. Vi uppskattar även att studenter med olika erfarenheter välkomnas, även de som inte har någon tidigare erfarenhet av branschen.

En del av studenterna som påbörjar sin Byggingenjörsutbildning kommer direkt från gymnasiet. Då är det extra uppskattat med våra gästföreläsningar, där vi berättar om Derome och arbetsuppgifter som ingår. Det ger studenterna en bild över hur branschen ser ut och fungerar. Föreläsningarna blir en win-win där studenterna lär känna Derome och Derome lär känna studenter som kan bli framtida kollegor. 

karriar_studenter_webb_2.jpg

Hur vi samarbetar med Campus Varberg

Samarbeten med skolor är viktiga för oss. Sedan Byggingenjörsutbildningens start 2013 på Campus Varberg, har vi representanter i ledningsgruppen för utbildningen. Då kan vi kontinuerligt vara med och påverka innehållet i kurserna där vi ser att störst behov finns i branschen och hos oss. Det ger utbildningen en konkret förankring i arbetslivet och säkrar dess yrkesrelevans. Andra aktörer som medverkar i ledningsgruppen är Anticimex, PEAB, Wästbygg, Campus Varberg och Varbergs kommun.

Vi stödjer även studenterna genom att erbjuda studiebesök på någon av våra husfabriker, samt erbjuder LIA-platser på olika avdelningar. Samarbetet med Campus Varberg har stora fördelar då det ligger geografiskt bra till för oss. Flertalet studenter kommer från närområdet och kan bli mycket intressanta att rekrytera i framtiden. 

Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete mellan Campus Varberg, Derome och våra mentorer.

campus_liggande_svart.png

Ansök om LIA-plats

LIA/Praktik

Är du intresserad? För tillfället är ansökan för LIA stängd men gå in på länken ovan så får du information när vi öppnar upp vår ansökan igen.

Att göra sin LIA/praktik hos oss på Derome är en perfekt sätt för att lära känna oss som företag och lära dig mer om det yrke du utbildar dig till.