Derome rekryterar i vikande byggbransch

2024-04-08 

Byggkris och tuffa tider för svenska bygghandlare. Trots det väntar en premiäröppning av Deromes nya bygghandel i Karlstad i maj i år. I takt med att den 10 000 kvadratmeter stora anläggningen i Lamberget färdigställs har verksamhetens nya platschef, Johan Larsson, haft en för tiden annorlunda uppgift – att rekrytera medarbetare. Och intresset har varit stort.

- Ja, den uppgiften sticker ut just nu. Det ser vi också på antalet ansökningar per tjänst som har varit närmare 100. Vi har sökt nya medarbetare under hela våren och har nu hittat en bra mix av människor och fått till ett starkt lagbygge. På sikt, på en starkare marknad, ser vi att behovet av fler nya medarbetare kommer att öka.

Mix och match

Med många års erfarenhet i såväl trähusfabriker som bygghandlar beskriver sig Johan Larsson skämtsamt som en riktigt träskalle från Småland. Men för att hitta rätt personer till verksamheten och för att bygga laget har han inte enbart letat efter personer med liknande bakgrund som sin egen. 

- Vi ska öppna något nytt, och då behöver vi också tänka nytt. Jag vill skapa en familjär känsla och fokuserar på personliga egenskaper, kvinnor och män från olika branscher. Det brukar bli bäst och mest lönsamt enligt min erfarenhet, förklarar Johan Larsson.

Bild i text, karlstad webbnyhet.jpgLaguppställningen på Deromes nya bygghandel.

Ordning, reda och effektivitet

Hur de ska lyckas sticka ut i en stad där de flesta större bygghandlarna redan finns etablerade ser han som en självklarhet: Genom att endast serva proffsen.  

- Utöver god stämning ska vi jobba med ordning och reda. Något som blir mycket enklare när vi endast vänder oss till proffs. Det ser jag som en jättestyrka. Vi ska vara effektiva och smidiga att jobba med. Det uppskattar proffskunden. Saker som lagersaldon ska alltid stämma och vi ska till exempel separera lastbilar och kundtrafik på vår gård för att undvika trängsel och väntan.  

Ett första steg

Familjeföretaget som idag drivs av den tredje ägargenerationen består bland annat av sågverk, bygg- och industrihandel, träförädling och bostadsutveckling. Bygghandeln i Karlstad blir den första i Värmland, men på sikt hoppas man kunna bredda erbjudandet och växa i regionen. 

- Nu etablerar vi en bygghandel i ett första läge, men en långsiktig målsättning är att kunna bredda erbjudandet lokalt, precis som vi gjort på många andra orter. Vi har ett unikt helhetserbjudande med högklassig logistik, byggmaterial, järnvaror, maskinuthyrning, bygglogistik och vi kan serva byggkunder med takstolslösningar och träförädling. Men efterfrågan och tajmingen ska vara rätt, avslutar Johan Larsson. 

Besök vår e-handel

Vi är en helhetsleverantör inom bygg och industri och i nära samarbete hittar vi lösningar som skapar värde för dig, dina kunder och för framtiden. Du kan handla i våra fysiska butiker eller i vår e-handel.