Derome satsar i Karlstad – öppnar bygghandel trots tuff marknad

2023-09-13 

Derome etablerar bygghandel i Karlstad – målet är att bli en självklar del av den lokala proffsbyggmarknaden och satsningen ska skapa cirka 15 nya arbetstillfällen.

- Trots en utmanande marknad följer vi inom Derome vår offensiva tillväxtstrategi och är väldigt glada att äntligen kunna etablera oss i Karlstad. Det är en livskraftig ort och region som vi haft ögonen på under en längre tid och vi finns redan i Värmland med vår husfabrik i Kristinehamn. Nu tar vi möjligheten att öppna bygghandel i ett riktigt bra läge och ser fram emot att få serva Karlstads proffsbyggare redan till våren, säger Kristian Andersson, affärsområdeschef för bygghandeln inom Derome.

Derome som är Sveriges största familjeägda träindustri, etablerar sin verksamhet i Lamberget industriområde. Just nu pågår en ombyggnation för att anpassa de 4500 kvadratmeter stora lokalerna efter en modern bygghandels behov. All verksamhet kommer att samlas inomhus under ett tak på Sandholmsgatan 2 och planen är att slå upp portarna under våren 2024.

Söker drivna medarbetare som vill utvecklas

När Derome nu tar klivet in i Karlstad räknar familjeföretaget med att etableringen ska generera cirka 15 nya arbetstillfällen, siktet är inställt på personer som brinner för att bygga starka kundrelationer.

- Vi är proffs på att ta hand om proffs och ska bli det självklara förstahandsvalet för yrkeskunder i regionen. På andra orter har vi lyckats genom en stark lokal förankring, hög kompetens och servicegrad hos våra medarbetare. Runt årsskiftet kommer vi att påbörja rekryteringen av ett engagerat team med medarbetare som vill vara med på vår fortsatta resa och utvecklas tillsammans med oss, förklarar Peter Gustafsson, försäljningschef inom Derome.

En del av ett större erbjudande 

Derome är verksamma inom hela kedjan från skog till färdigt hus och är bland annat en helhetsleverantör till byggmarknaden med ett sextiotal anläggningar längs hela västkusten, Skåne, Blekinge och Småland. Utöver bygghandel har Derome egna sågverk och träförädling, takstolar, maskinuthyrning och bygglogistik som en del av helhetserbjudandet - ambitionen är att erbjudandet i Karlstad ska växa på sikt.

- Nu etablerar vi en bygghandel i ett första läge, men vår målsättning är att kunna bredda erbjudandet som vi lyckats med på många andra orter. Vi har ett unikt helhetserbjudande med högklassig logistik, byggmaterial, järnvaror, maskinuthyrning, bygglogistik, samt att vi även servar byggkunder med takstolslösningar och träförädling. Vi ser stor potential i Karlstad och är här för att växa långsiktigt. Med rätt efterfrågan, tajming och läge ser vi fram emot att bredda och utveckla vårt erbjudande framåt avslutar Kristian Andersson.
 

Besök vår e-handel

I vår e-handel hittar du ett brett sortiment, över 20 000 artiklar, av bygg- & industrivaror.