Nytt ledarskap för ökad tillväxt och samarbete

2023-12-20 

Från 1 januari 2024 kommer Johan Axelsson som idag är vd på Derome Husproduktion bli ny vd för Derome Bygg & Industri. Samtidigt kommer Derome Bygg & Industris nuvarande vd Johan Winroth tillträda rollen som vd för den nya huskoncernen där Derome samlar hela sitt erbjudande inom hus, under ett och samma tak.

– Jag är väldigt glad att Johan och Johan har antagit utmaningen i sina nya roller. De har varit ledare under många år och deras långsiktighet avgörande för vår utveckling och tillväxt. Målet är att stärka oss affärsmässigt och dra nytta av bådas erfarenhet för att bidra med nya perspektiv och ett ökat samarbete säger Magnus Andersson, koncernchef inom Derome.

Expansionsresa i hög hastighet

Johan Winroth har arbetat på Derome i över 20 år och varit vd för Derome Bygg & Industri i sju av dessa – under denna tid har bolaget utvecklats på många sätt och inte minst genom att expandera och bredda sitt erbjudande mot bygg- och industrimarknaden.

– Jag är otroligt stolt över resan vi gjort tillsammans inom Derome Bygg och Industri. Under dessa år har vi expanderat kraftigt, tagit fram marknadens bästa helhetserbjudande och lagt en grund för framtiden. Trots utmaningarna som hela branschen möter finns offensiva planer framåt, där blir Johan Axelsson med medarbetare en motor för att driva på detta.

Delad kunskap är dubbel kunskap

Ett viktigt syfte handlar om ett erfarenhetsutbyte där ett nytt ledarskap kan bidra med ny kunskap och nya perspektiv som i sin tur skapar möjligheter för tillväxt inom hela värdekedjan. Trots marknadsläget är tajmingen rätt menar Johan Axelsson, som arbetat på Derome sedan 2005 och varit vd för Derome Husproduktion sedan 2018.

– För mig är detta ett bra exempel på det mod och den drivkraft som kännetecknar Derome som familjeföretag. Det bekväma hade varit att köra på i samma hjulspår, men nu gör vi detta med en tydlig målsättning att långsiktigt gynna utvecklingen inom hela kedjan. Jag är otroligt stolt över mina medarbetare och den utveckling vi haft inom Derome Husproduktion och ser nu fram emot att lära känna både nya kollegor och nya utmaningar.

Fakta om organisationsförändringen:

Från och med 1 januari 2024 blir Johan Axelsson ny vd för Derome Bygg och Industri som består av fyra affärsområden: bygghandel, industrihandel, maskinuthyrning och bygglogistik. Samtidigt tillträder Johan Winroth rollen som vd för Derome Hus som blir namnet på den koncern inom Derome som samlar hela huserbjudandet mot både privat- och företagsmarknaden: Derome Bostad, Varbergshus, Derome Plusshus Plan, Derome Plusshus Volym och A-hus.