Vi stöttar bygget av vindskydd på Hallandsleden

2022-11-29 

I ett brett samverkansprojekt bygger Destination Falkenberg ett arkitektritat vindskydd som ska placeras i naturen längs med Hallandsleden. Syftet är att skapa en attraktiv målpunkt och vindskyddet beräknas stå klart till våren 2023.

Bakom den moderna och tilltalande designen av vindskyddet står Annie Carlsson Johannesson som är student vid Chalmers arkitektutbildning. Projektet är en del av utbildningen och Derome sponsrar med allt material till bygget. 

- Skogen ligger oss extra varmt om hjärtat och att vi nu kan bidra att locka människor att tillbringa sin fritid i skogen samtidigt som vi kan visa vad man kan bygga i trä känns riktigt bra, säger Ulrika Gustafsson, marknadsansvarig på Derome.

Inom Derome har vi länge haft ett nära samarbete med Falkenbergs Gymnasieskola och det blir byggprogrammet där som kommer bygga vindskyddet som en del av sin utbildning. 

1920x10802.jpg

- För eleverna är det riktigt kul att få bygga något som kan nyttjas av allmänheten och kommer att stå kvar under lång tid framöver. Dessutom blir designen en spännande utmaning, säger Fredrik Boman, lärare på byggprogrammet. 

- En förutsättning för projektet är möjligheten att samverka med andra. Då blir det alltid bättre, både resultat och förankring, säger Fredrik Janson, VD på Destination Falkenberg. 

1920x10803.jpg

Läs mer om projektet

Genom att placera ett arkitektritat vindskydd längs Hallandsleden vill Destination Falkenberg skapa en attraktiv målpunkt i naturen och förstärka funktion och upplevelse genom design. Se mer här.