Gips och byggskivor för dina byggprojekt

2024-02-13 

Vilka typer av projekt ska du bygga och vilka krav ställer det på materialet du som företagare väljer? Vårt breda sortiment av gipsskivor är nyckeln till smidiga och lyckade inomhusprojekt. Oavsett om du fokuserar på nybyggnation, renovering eller ombyggnad, har vi lösningarna som passar perfekt för dina behov och din budget. Det är både billigt och enkelt att hantera gips, materialet väger inte så mycket och du kan enkelt dela gipset för mindre ytor. Här är allt du behöver veta när du ska gå till inköp av gipsskivor till nästa projekt.

Förbättra konstruktionen med vårt sortiment av högkvalitativa gipsskivor 

En OSB-skiva eller konstruktionsplywood ger det ett bra stöd att fästa gipsskivorna på. Spånskivor funkar som ett bra underlag för när du lägger golv med parkett, klinker eller laminat. Våra byggskivor är klassade i olika typer av miljöbedömningar för att du ska kunna handla varor som är mer skonsamma för oss människor och för vår miljö. Du kan enkelt filtrera på de varubedömningar du önskar när du handlar i vår e-handel. Där kan du filtrera på ex. Byggvarubedömningen (BVB), BASTA/BETA, SundaHus och Svanen. Derome arbetar ständigt med att utveckla bättre lösningar för människa och miljö. Vi tillverkar bland annat förnybara träprodukter och utvecklar nya, innovativa lösningar för framtidens hållbara byggande. Detta för att du som byggare skall känna dig trygg med att de produkter du handlar och bygger med bidrar till en hållbar framtid.   

Gipsskivor för offentliga miljöer 

Vi erbjuder ett brett sortiment av byggmaterial där du också hittar material som är mer robusta och passar utmärkt för offentliga miljöer. En fibercementskiva kan användas i mellanväggar och som invändig beklädnad där kraven är större än vanligt. Det kan handla om fukt, brand, slitage eller annat. Denna skiva passar perfekt för utrymmen som i offentliga rum som skolor, sjukhus, sporthallar, trapphus och korridorer. Du kan även använda en fibercementskiva i grovsoprum, lager, förråd, industri- & lantbruksbyggnader då denna skiva är riktigt robust och tålig. Den är också väldigt fuktbeständig och har mögelresistent.   

 

Byggskiva på arbetsplats.

Brandskydd och fördelar med rätt materialval 

Gipsskivor används för de flesta inomhusprojekt. Du kan använda dig av brandskyddande gipsskivor som skiljeväggar när du skall bygga innerväggar till dina byggprojekt.

Det finns stora fördelar att använda dig av gips då det är ett dött material som hjälper till att inte sprida elden vidare om faran är framme. En brandskyddande gipsskiva kan till och med dämpa branden genom att avlösa en ånga som minskar syretillförsel till elden och alla gaser späds därför ut. Gips är inte bara bra för brandskydd utan det är också ett optimalt skydd tillsammans med OSB-skivor eller plywood för att skapa ett ljudisolerande rum. Tänk på att använda dig av gipsskruv när du monterar fast gipsskivorna. Skruva inte för djupt så att skruven går genom pappen men så djupt så du kan täcka skruvhålet med spackelmassa sen när det är dags att spackla och måla rummet.  

För att du ska kunna sätta upp dina gipsväggar kan du alltså behöva ta hjälp av OSB-skivor, plywood, byggskivor eller olika typer av spånskivor, allt du behöver till gipsväggar hittar du under kategorin “byggmaterial” under byggskivor och gipsskivor.   

kontaktasaljare.png

 

Behöver du hjälp med att välja material till ditt företags byggprojekt?
Tveka inte att ta kontakt med någon av våra fantastiska säljare!

 

Olika typer av gipsskivor och användningsområden 

Det finns olika gipsskivor beroende på vad för typ av projekt du ska utföra och vad utrymmet kräver. Med vårt breda sortiment av gipsskivor hittar du allt för dina inomhusprojekt. Behöver du en översikt över gipsskivor och användningsområden så kommer några exempel här: 

  • Standardsgipsskiva: Den vanligaste gipsskivan är en standardskiva med gips som används som en rumsfördelare.   

  • Lättviktsskiva: Du kan också använda dig av en lättviktsskiva som fungerar utmärkt när du skall sätta innertak med hjälp av gipsskivor.   

  • Ytgipsskiva: Är en tjock gipsskiva som fungerar bra på gamla och torra ytor. Du kan montera skivan vid böjda väggelement, limma fast skivan eller skruva fast den på befintliga underlag.  

  • Hård gipsskiva: Är en mer robust skiva som tål mer slag och är ett bra val när man har stort behov av ljudisolerande utrymmen som även är brandsäkra. Denna robusta skiva gör det enklare att bygga höga väggar.  

  • Brandgipsskiva: Används som avskiljare av rum eller i tak och har riktigt bra egenskaper för att skydda mot brand och uppfyller de brandkrav som krävs av en brandgipsskiva.   

  • Våtrumsgipsskiva: När man arbetar med rum som utsätts för mycket vatten och fukt är det viktigt att man använder material som tål fukt. Våtgipsskivor innehåller glasfiber och är impregnerade med silikon för att göra dom motbeständiga mot fukt och mögel. Dessa orkar med hjälp av armeringen av glasfiber bära tunga material som ex kakel och mosaik. 

  • Fibergips: Är en starkare gipsskiva än våtrumsgips och har istället för papp som resterande gipsskivor är inklädda i är denna skiva inklädd i fiberförstärkning. Dessa kan tyvärr lätt skadas av fukt.  

  • Ljudgipsskiva: Denna gipsskiva används främst i utrymmen som är utvecklad för ljudstudios eller rum med behov av hög ljudisolering.   

  • Vindskyddsskiva: Används vid ytterväggskonstruktioner tillsammans med reglerstommar av trä eller stål. Dessa är väderbeständiga och utvecklade för att skydda konstruktionen mot väder och vind. Dessa skivor används främst vid nybyggnation eller vid renovering av fasad eller vid tillbyggnadsprojekt.   

  • Gipsplank: Perfekt gipsskiva att använda när du ska bygga en isolerande undertakskonstruktion. 

Handla gips- och byggskivor här: