Varma vinterkläder för proffsbyggare

2023-11-14 

Vintern är här och med det kalla och mörka arbetsdagar. Med Exelars vinterpaket för proffsbyggare jobbar du smidigt i ditt byggprojekt med kläder som håller värmen och ger rätt skydd under hela arbetspasset.

För att du ska få en trivsam arbetsdag är det viktigt att du inte fryser och att du arbetar säkert och synligt. Även om ditt arbete inte kräver varsel bör du använda reflexer på dina arbetskläder då det ofta är becksvart på morgnar och eftermiddagar. 

Tillsammans med EXELAR har vi tagit fram förslag för dig som arbetar utomhus även under årets kallaste månader. Med hjälp av dessa produkter blir du fullt utrustad för att klara dig även under de kyligaste vinterdagarna.  
 
För att optimera din klädsel under dagen bör du som grund ha ett bra underställ som är tvådelat. Använd alltid ett lager närmast kroppen som andas och hjälper till att transportera bort fukt och håller dig torr.  

Beroende på hur kall dagen är behöver du kanske komplettera med en skön sweatshirtjacka med dragkedja som du enkelt kan ta av och på vid behov för att reglera värme. Du hittar även en sweatshirtjacka i varsel i vårt sortiment. En långarmad T-shirt fungerar bra om det blir för varmt med en sweatshirtjacka under din vinterjacka.  

Det är bra att välja ett par slitstarka hantverksbyxor med många arbetsfickor där du kan förvara dina verktyg för dagen. I vårt sortiment hittar du både svarta hantverksbyxor och varselbyxor med segmenterade reflexer. Har du ett arbete som inte kräver reflexer eller varsel använder du ett par vanliga hantverksbyxor.  

Alla byxor är utrustade med fickor för knäskydd som ger dig en hög komfort och du kan även tvätta dina byxor med knäskydden i fickorna. Håll byxorna på plats med ett bälte i stretch. En mössa håller huvudet varmt och halsen skyddar du bäst med en halsbandana - då undviker du trassel och risken att fastna med en vanlig halsduk.   

Håll dina fötter varma med ett par rejäla vinterkängor som är framtagna för det nordiska klimatet. Med dessa skor som är utrustade med tåhätta i komposit och ett mjukt spiktrampskydd får du en behaglig arbetssko som är vattentät och stödjer fotens naturliga rörelser. Slitsulan är utrustad för att vara halksäker och ger dig ett bra fäste i snön. Slipp trassliga skosnören med ett Fitgo snabbsnörningssystem. Du vrider enkelt på ratten för att justera skon som du önskar.  

Viktigt att tänka på när du använder handskar! 

Det är bra att bära med dig flera olika typer av handskar i din verktygslåda under dagen. Vinterhandskar i getskinn håller dig varm under de kallaste dagarna, men tänk på att dessa handskar INTE får användas när du arbetar med maskiner där det finns risk att fastna med handsken. Du bör överlag ta av dig handskar när du använder dig av maskiner i alla lägen, väder och situationer. För de arbeten där du behöver ett bra grepp hittar du en varmfodrad vinterhandske. Vi erbjuder ett brett sortiment av handskar för de flesta bygg & industriarbeten. Se vilka handskar ditt arbete kräver.  

handskar.png

Handla dina vinterkläder

Läs mer från vårt digitala proffsblad

 • news-list-image

  2023-09-06

  DEREKO nyheter för El & Belysning

  Stilrena nyheter från Dereko som hjälper dig med el & belysning på arbetsplatsen. Nu kan du multitaska med kabelvindor, grenuttag och en snygg limited edition arbetslampa under din arbetsdag.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-09-29

  Kläder för alla väder – håll dig torr och varm i höst

  Klä dig lager på lager med arbetskläder från EXELAR. Inte en dag är den andra lik under höstens omväxlande månader. På morgon och kväll är det mörkt och kyligt och då är det viktigt att synas ordentligt på arbetsplatsen. Se också till att du håller dig torr och bekväm under hela dagen.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-06-15

  Klä dig rätt i sommar

  Under heta sommardagar är det viktigt att du har kläder som andas bra för att du ska orka hålla igång hela dagen. Vi har satt ihop olika sommarpaket för olika yrken för att du ska ha säkra arbetskläder som håller dig sval under sommarens varmaste dagar.

  Läs mer