Vi har trallvirket för vårens byggprojekt

2024-04-17 

Börjar det ramla in förfrågningar om trallprojekt? Hos Derome hittar du högkvalitativt trallvirke som ger trallen en lång hållbarhet.

Våren är här och det är dags för trallen att fylla våra brädgårdar. Inför soliga vårdagar kan du förbereda dina byggprojekt med rätt virke och beslag för att förenkla trallbyggandet. Du hittar virke i olika utformning för alla typer av tralldäck. Handla räfflad trall, impregnerad trall eller olika behandlingar & medel för att tvätta befintlig trall. Befintlig trall behöver oftast en uppfräschning efter en regnig höst och kall vinter. Därför kan det vara bra att ge trallen en ordentlig tvätt och sedan olja och behandla trallen.

Ge dina trallprojekt en hållbar grund med Deromes kvalitetsvirke

Vi tillverkar en rad kvalitetskontrollerade impregnerade träprodukter för både den svenska marknaden och för export. De medel vi använder för tryckimpregnerat virke är klassade enligt NTR-A och NTR-AB. I vårt produktsortiment finns trallvirke i olika dimensioner för att du skall kunna bygga trädäck efter de önskemål dina kunder har.  

Impregnerat C24 konstruktionsvirke är den perfekta produkten vid större terrass- och balkongbyggnationer med väderutsatta lägen, samt där det kommer att förekomma extra stora belastningar från till exempel bad- och bastutunnor, utomhus-SPA, uterum med mera.  I vår sortimentsguide kan du se hela utbudet med olika dimensioner, längder och efterbehandling som du hjälper dig planera inför dina trallprojekt.

Kvalitetssäkert trallvirke!

Vi kvalitetssäkrar virket för att du inte ska få virke med massa kvistar eller andra defekter på sig. Vårt mål är att du som kund ska känna dig nöjd med den kvalitet vårt svenska trä erbjuder och att vi tillsammans arbetar med ett mer hållbart mål som värnar om vår miljö och därför väljer virke från Sverige som är producerat i våra egna sågverk.  Allt impregnerat virke som produceras inom Derome görs enligt Nordiska Träskyddsrådets standard och kontrolleras av tredje part två gånger per år för att säkerställa att reglerna gällande människa, produktion och miljö efterlevs. 

 

Trött på att gräva för att sätta plintar? 

I vårt sortiment hittar du även trallskruv i olika utformning som fäster på direkten, tillsammans med ergonomiska och effektiva maskiner förenklar du hela jobbet och minskar ansträngningar för axlar och rygg.  Är du på jakt efter ett smidigt sätt att bygga din grund på har vi även uthyrning av Stavrexmaskiner och tillbehör för att bygga din altanstomme med Stavrex för att slippa gräva.

 

Handla trall till dina projekt

Vilken träskyddsklass behöver du för ditt projekt? 

 

Träskyddsklasser och NTR

Vi impregnerar vårt trä enligt regler framtagna av Nordiska TräskyddsRådet, NTR. Reglerna innebär att vi enbart får använda godkända medel och att vi måste utföra en omfattande egenkontroll av vår produktion. För att säkerställa att reglerna följs kontrolleras vi dessutom av RISE. Reglerna medför att vi kan lämna 20-års rötskyddsgaranti. 

NTR-A

Denna träskyddsklass är avsedd för virke i kontakt med mark och (söt-) vatten samt ovan mark i fasta säkerhetsanordningar och konstruktioner som är svåra att byta ut.

NTR-AB

Denna träskyddsklass är avsedd för virke ovan mark som är utsatt för väder och vind.

 

Miljöbedömningar

Våra produkter har även olika miljöbedömningar för att du ska känna dig trygg med vad du handlar från oss. Dessa visar vi med symboler i vår e-handel. Du kan även läsa mer om produkterna i specifikationerna och i produktdatabladen som finns inne på produktsidan. 

Ex på hur dessa symboler ser ut: 

Handla trallvirke och infästning till dina projekt!