Nyhet i vårt sortiment – Vi välkomnar DANA LIM till våra kunder

2023-11-23 

Sedan 1929 har Dana Lim tillverkat av lim, spackel och fogmassa för hela norden. På huvudkontoret i danska staden Köge utvecklar och framställer Dana Lim kvalitetslösningar med fokus på kundens behov. De anpassar löpande sitt omfattande produktprogram efter marknaden – och vägen från tanke till handling är alltid kort. Dana Lims strategi är att finnas tillgänglig där proffsen handlar, vilket innebär att sätta kvalitet över kvantitet – alla dagar i veckan. I Dana Lims breda sortiment hittar du alltid rätt produkt för din nästa uppgift.  Det inkluderar bland annat Dana Lims Tack-serie, som består av några av marknadens bästa montagelim samt den nya produkten 547 Combi Tack.

I serien hittar du:

286 Cool Tack – Unik för alla väderförhållanden ända ner till -15 grader, utan att förlänga härdtiden. Montagelimmet är luktfritt och är lämplig att användas för både inomhus- och utomhusprojekt. Du kan använda cool tack på allt från trä, glas, betong, tegel, glasfiber, metall och gummi. Med den mycket elastiska limfogen kan du arbeta på även de ytor som är svåra att komma åt. 
 

290 Aqua Tack – Är ett vattenbaserat montagelim som fungerar utmärkt för användning inomhus som tex våtrum. Limmet är extra starkt och kan användas för montering av kakelplattor, lister eller andra isoleringsmaterial. Vill du använda dig av ett montagelim för större projekt bör du gå på ett mer elastiskt och motbeståndigt montagelim som Turbo tack 291 eller cool tack 286. 
 

291 Turbo Tack – För snabb, stark och flexibel montering. Turbo tack fungerar utmärkt för dig som arbetar med att sätta upp tak, väggar eller lägga golv. Du kan även använda limmet för att fästa paneler eller andra skivmaterial. Montagelimmet fungerar lika bra utomhus som inomhus och har en hög väderbeständighet. 


299 High Tack – Montagelim med extremt hög laststyrka med upp till 300 kg/m² initialhugg och har en sluthållfasthet som håller upp till 250 ton/m². Detta är ett montagelim som klarar av att limma tunga material utan att behöva använda sig av fixering för att fästa. Du kan enkelt fästa paneler och andra skivmaterial utan att behöva använda dig av understöd. Limmet fungerar att använda på ytor som betong, trä, glas, mursten, keramik, glasfiber, målade ytor och mycket mer. 
Du bör dock tänka på att inte använda limmet vid limning av feta plaster eller material med mjukgörande medel i sig.  

 
547 Combi Tack – en all-in-one produkt som kan användas till fogning, tätning samt montage- och limuppgifter. Limmet är fukthärdande som bildar en elastisk fog för ett smidigt arbetssätt och ger dig  ett fint slutresultat. Allround-fogen kan användas både inom- och utomhus och den är godkänd för användning på golv och sanitetsfogar. 

Vill du veta mer om Dana Lim och deras produkter?

Dana Lim erbjuder ett brett sortiment av lim-, spackel- fogmassor för byggindustrin. Alla produkter är utvecklade med fokus på hög funktionalitet och kvalitet med fokus på minimering av arbetstiden och optimering av arbetsgången.  Alla produkter är ftalat- och tennfria för att säkerställa en sund och behaglig arbetsmiljö. Besök www.danalim.se för att lära dig mer om varumärket och deras produkter.

 

Läs mer från vårt digitala proffsblad