Hållbar innovation och utveckling genom samverkan

Vi drivs av att utmana och utveckla det som är, vår strävan är att hela tiden ligga i framkant och att hitta innovativa lösningar som förändrar och förbättrar.

Innovation kräver samarbete, det är vår absoluta övertygelse och därför krokar vi gärna arm för att finna nya lösningar tillsammans.

Vi samarbetar med våra kunder, internt i vår kedja från skog till färdigt hus och med branschkollegor. Därför medverkar vi i olika forskningsprojekt, ofta med fokus på hållbarhet där syftet är att finna lösningar som gör gott för vårt klimat.

Ett av våra mål är att bygga Sveriges största klimatneutrala bostadsområde, våra forskningsprojekt ger oss lärdomar och leder oss närmare målet.  

Följ vårt nyhetsbrev

Anders Carlsson.png

Anders Carlsson, hållbarhetschef

Skicka mejl till Anders

Nyheter

 • news-list-image

  2023-11-01

  Forskningsprojekt blir till verklighet i svenska villakvarter

  Nu ska forskningsprojektet Klivet, ett småhus som tävlar i finalen av Årets hållbara byggprojekt, tas vidare ut i verkligheten och erbjudas till fem husspekulanter i Sverige. Med väggar av återvunna mjölkkartonger, isolering av gammalt tidningspapper och en trägrund reduceras husets klimatavtryck med 37 procent. Husköparna kommer att bli en del av RISE fortsatta forskningsstudier.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-06-28

  Återbruk i fokus vid bygget av "ny" förskola

  Göteborgs stads innovationsprogram Hoppet* rullar vidare och nu är det dags att fokusera på återbruksfrågorna när det handlar om att omvandla en befintlig byggnad till en modern förskola – målet är att återbruka så mycket som möjligt på ett rationellt och kostnadsneutralt sätt.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-04-12

  Hållbart med tidningspapper och mjölkkartonger

  Nu är det innovativa byggprojektet Klivet i mål. Huset där A-hus och Derome experimenterat med väggar av återvunna mjölkkartonger, isolering av återvunnet tidningspapper och trägrund.

  Läs mer