BYGGLOGISTIK ENKELT MEN JÄTTESVÅRT

Bygglogistik är en partner som hjälper beställare av byggprojekt att tänka efter före kring hela logistikprocessen. Vi kan också se till att planerna blir verklighet och att rätt material står på rätt plats när byggnadsarbetarna kommer till jobbet. Det sparar både tid och pengar, samtidigt som beställaren inte behöver fundera över hur man smartast hanterar alla tusentals transporter som kommer till ett byggområde och hur omgivningen påverkas av dem.

Från början var vi en byggvaruhandel som dessutom kunde leverera material till byggarbetsplatser på ett mer logistik-anpassat sätt. Det var möjligt eftersom vi redan från början hade kunskap och erfarenhet från både transportsektorn och byggindustrin. I en raffinerad form är detta än idag grunden i det vi gör. Bygglogistik har blivit en etablerad disciplin och vi samarbetar även med högskolor runt om i landet.

Vilka projekt kan du få hjälp med? 

 

HUSPROJEKT.jpgSJUKHUS.jpgSTADSUTVECKLING.jpg  SPECIELLA-PROJEKT.jpg

 

 

 

Bygglogistik grundades 1998 i Göteborg och har alltid varit pionjärer inom området och kan idag med fog kalla sig ”Originalet sedan 1998” när det kommer till bygglogistik. 2020 förvärvade Deromekoncernen Svensk Bygglogistik som en viktigt del i att kunna erbjuda sina kunder en komplett materialförsörjning.

Mer om Svensk Bygglogistik

Varför ska du börja arbeta med bygglogistik?

Det är svårt att bemanna projekten när trycket är hårt, och då stiger totalkostnaderna för att bygga. Dessutom ökar hela tiden insikten om byggindustrins miljöpåverkan och fler krav ställs på byggbolagen.

Genom att skaffa sig kunskap om logistiksituationen och tänka efter före, blir det möjligt att ta kontroll över både helhet och detaljer. Först då går det att samordna och utnyttja resurserna på ett mer ansvarsfullt sätt – och det i sin tur leder till minskad tidsåtgång, mindre miljöpåverkan och säkrare arbetsmiljö.

 

Referensprojekt