Tryckimpregnerat virke för tåliga utomhusmiljöer

För att skapa utemiljöer i trä är tryckimpregnerat virke det självklara valet. Allt virke som används utomhus får över tid en naturligt vacker grå ton, så även impregnerat virke.

skog-travaror-impregnerat-virke.jpg

Stort utbud av produkter 

I våra egna sågverk tillverkar vi en rad kvalitetskontrollerade impregnerade träprodukter för både den svenska marknaden och för export. Vi erbjuder trallvirke, ytterpaneler och hyvlade reglar som både grön- och bruntryckt virke. Se vår sortimentsguide för hela utbudet med olika dimensioner, längder och efterbehandling.   

NTR-A-impregnerat C24-virke

Impregnerat C24 konstruktionsvirke är den perfekta produkten vid större terrass- och balkongbyggnationer med väderutsatta lägen, samt där det kommer att förekomma extra stora belastningar från till exempel bad- och bastutunnor, utomhus-SPA, uterum med mera.  

Byggare? Köp ditt virke här

PRIVATKUND?
Är du privatkund hänvisar vi dig till lokala byggfirmor. Byggfirmorna kan i sin tur handla från Deromes lokala bygghandelsanläggningar. De kontaktar oss och ser till att du får en god helhetslösning.


ÅTERFÖRSÄLJARE? 
Du som vill köpa större volymer direkt från våra sågverk, klicka på rutan nedan för att be om offert. 
 

DESIGNA DIN ALTAN
Svenskt Trä har tagit fram en altanguide som kan vara till stor hjälp när du ska välja virke och  dimensioner till en altan.  


SÅ UNDERHÅLLER DU DIN TRALL
Rengöring och årligt underhåll är viktigt för att din altan eller terass ska hålla sig fin år efter år. Här kan du ladda ned skötselråd och tips på hur du sköter underhållet på bästa sätt. 

Kontrollerad produktion

Vi impregnerar vårt trä enligt regler framtagna av Nordiska TräskyddsRådet, NTR. Reglerna innebär att vi enbart får använda godkända medel och att vi måste utföra en omfattande egenkontroll av vår produktion. För att säkerställa att reglerna följs kontrolleras vi dessutom av RISE. Reglerna medför att vi kan lämna 20-års rötskyddsgaranti. De medel vi använder för tryckimpregnerat virke är klassade enligt NTR-A och NTR-AB.

Impregnerat virke och miljön

Allt impregnerat virke kontrolleras av tredje part två gånger per år för att säkerställa att reglerna gällande människa, produktion och miljö efterlevs.

Läs mer om vårt tryckimpregnerade virke och miljön.  

NTR-A

Denna träskyddsklass är avsedd för virke i kontakt med mark och (söt-) vatten samt ovan mark i fasta säkerhetsanordningar och konstruktioner som är svåra att byta ut.

NTR-AB

Denna träskyddsklass är avsedd för virke ovan mark som är utsatt för väder och vind.