Förenkla ditt takbygge

Genom att använda råspontluckor sparar du både tid och pengar vid montage jämfört med lös råspont. Väljer du dessutom någon av våra målade varianter finns det ännu mer tid att spara.

travaror-montering-raspontluckor-1.jpg

Ett tak ska skydda din byggnad i många år. Med råspontluckor från Derome i kombination med annat tätskikt får du ett stabilare och säkrare klimatskydd än de flesta andra alternativ. 

Be om offert

Luckor för alla väder 

Deromes råspontluckor - eller underlagsspontluckor som de också kallas - finns att få i fem utföranden:  

  • Obehandlad 
  • Grundmålad 
  • Mellanstruken  
  • Färdigstruken
  • Takfot - grundmålad


Se vårt utbud

sortimentsguiden hittar du hela utbudet med längder, ytbehandling, paketstorlekar etc. 

Instruktioner för lagring och montage

Målade råspontluckor 

Vi använder en av marknadens ledande färger, Tikkurila Pinja Protect G/GM, för målning av våra råspontluckor. Målningen utförs i vårt eget måleri, vilket är en noga kontrollerad miljö. Målningen görs helt i linje med färgtillverkarens rekommendationer. Med en målad lucka ökar skyddet för produkten samt att tidsbesparingen på byggplats blir större. Den grundmålade luckan stryks en gång med ovanstående färgsystem, den mellanstrukna stryks två gånger och den färdigstrukna stryks tre gånger. Läs mer om vårt svanenmärkta färgsystem.  

skog-travaror-maleri-2.jpg

Typgodkända för C14 

Våra råspontluckor är tillverkningskontrollerade via RISE och har fått typgod­kännande för C14. De möter därmed väl de krav på hållfast­het som branschen kräver. För val av tjocklek på luckan, takutsprång och stabilitetsberäkning - prata med byggnadens konstruktör. 

Byggvarudeklaration

Byggvarudeklarationer för våra råspontluckor hittar du på Byggmaterialindustriernas hemsida. I listan över leverantörer väljer du Derome AB. Där finns även byggvarudeklarationer för vårt övriga sortiment.