Råspontluckor förenklar ditt takbygge

Ett tak ska skydda din byggnad i många år. Genom att lägga luckor av råspont i kombination med annat tätskikt får du ett stabilare och säkrare klimatskydd än de flesta andra alternativ.

skog-travaror-underlagsspontluckor-raspontluckor.jpg

Råspontluckor - eller underlagsspontluckor som de också kallas - sparar tid och pengar vid montage jämfört med lös råspont/underlagsspont. Derome var först i Sverige med att erbjuda en råspontlucka typgodkänd för hållfasthetsklass C14.  

Typgodkända för C14 

Våra råspontluckor är typgodkända för C14 (∫mk=14 Mpa) och möter därmed väl de krav på hållfasthet som branschen kräver. De lägsta hållfasthetsvärdena som finns beskrivna i befintliga normer är för hållfasthetsklass C14 (∫mk=14MPa). När konstruktörer inte föreskriver hållfasthetsklass räknar de oftast med de lägsta värdena. På så vis kan du känna dig trygg med att använda vår typgodkända lucka. För val av tjocklek på luckan, takutsprång och stabilitetsberäkning - prata med byggnadens konstruktör. 

Grundmålad och mellanstruken råspontlucka 

Vi använder en av marknadens ledande färger, Tikkurila Pinja Protect G/GM, för målning av våra grundmålade och mellanstrukna råspontluckor. Målningen utförs i vårt eget måleri, vilket är en noga kontrollerad miljö. Målningen görs helt i linje med färgtillverkarens rekommendationer. Med en målad lucka ökar skyddet för produkten samt att tidsbesparingen på byggplats blir större. Den grundmålade luckan stryks en gång med ovanstående färgsystem medan den mellanstrukna stryks två gånger. 

Läs mer om vårt svanenmärkta färgsystem.  

Hämta sortimentsguide

Vill du se vårt utbud av trävaror? 

I sortimentsguiden hittar du utbudet av träprodukter från våra sågverk.

Luckor för alla väder 

Deromes råspontluckor finns att få i fyra utföranden:  

  • Obehandlad 
  • Grundmålad 
  • Mellanstruken  
  • Takfot - grundmålad

Byggvarudeklaration

Byggvarudeklarationer för våra råspontluckor hittar du på Byggmaterialindustriernas hemsida. I listan över leverantörer väljer du Derome AB. Där finns även byggvarudeklarationer för vårt övriga sortiment. 

Innan användning:
Läs våra instruktioner för lagring och montage

Kontakta mig

Har du frågor kring vårt virkessortiment?

Jag är specialist på trävaror och ser fram emot att komma i kontakt med dig. Hör av dig med frågor kring vilket sortiment vi kan erbjuda och hur vi kan leverera våra varor på ett effektivt sätt till dig. Tillsammans kommer vi fram till en lösning!