Takstolar i trä.

Färdiga takstolar i trä - grunden till ditt tak

Vi bygger färdiga takstolar i trä till småhus, flerbostadshus, lantbruk och hallar. Många års erfarenhet av konstruktion och tillverkning gör oss till en partner med bred kompetens av helhetslösningar inom takkonstruktion.

När taklösningen är färdigkonstruerad kan vi även komplettera leveransen med råspontluckor och papp så att du snabbt får tätt tak efter montering. 

Vi levererar med hög kvalitet och till ett bra pris i Sverige - och i Norge.

Leverans_takstolar.jpg

Kontakta oss

Fördelar med prefabricerade takstolar från Derome

 • Helhetslösningar - egna takstolar, råspontluckor, övrigt material 
 • Stordriftsfördelar - snabba leveranstider 
 • Stora spännvidder i ett stycke - lägre totalkostnad, stabilare konstruktion 
 • Lång erfarenhet och bred kompetens 
 • Konsulteringshjälp i tidiga skeden 
 • Säker tillgång på råvara från egna sågverk 
 • PEFC-certifiering för ökad trygghet

Takstolar och byggsystem.jpg

Öppna broschyren

Så här går det till

Vi hjälper dig hela vägen från ritning och konstruktion till leverans av dina färdiga takstolar. Tillsammans lägger vi grunden till ditt tak.

Beräkning av offertpris

Priset varierar och kalkyleras efter varje enskilt uppdrag/projekt. Det kan till exempel påverkas av: 

 • Vilken takstolsmodell du väljer (fackverk, ramverk, uppstolpad etc.)
 • Spännvidd
 • Takstolshöjd
 • Antal knutpunkter som ska sammanfogas
 • Antal virkesdelar samt mängden virke och plåt som går åt
 • Laster - vilken bärkraft behövs? Ska taket klara snö- och vindlast, är det gjort av tegel, plåt eller ska det ha solceller?
 • Om det finns särskild komplexitet i din konstruktion
Offert takstolar

Privatperson?

Är du privatkund och behöver hjälp med taklösningar ber vi dig kontakta en lokal byggfirma. I sin tur kontaktar de oss, och tillsammans hjälper vi dig med en helhetslösning för ditt projekt.

Beställning

Steg 1 - Ritning och samarbete

När du beställer takstolar från oss börjar du med att skicka in en ritning på de mått och dimensioner du önskar. Du blir därefter tilldelad två kontaktpersoner; en person som sköter allt det kommersiella och en utbildad konstruktör. Tillsammans ser dina kontaktpersoner till att du får rätt konstruktion för just ditt byggprojekt. 

Steg 2 - Granskning och produktion

Vi lägger in din ritning i ett program som möjliggör granskning ur alla vinklar, i både 2D och 3D. Vårt ritprogram säkerställer en hållfast konstruktion utefter projektets specifika förutsättningar. När du är nöjd är det dags för produktion i en av våra egna fabriker, och leverans sker därefter direkt till din byggarbetsplats. 

Steg 3 - Leverans

Vi kan leverera med kranbil beroende på projektets geografiska plats. På de ställen där det inte är möjligt hjälper vi till att hitta alternativa företag att kontakta som förser dig med kranbil istället. 

Leveranstiden är normalt 2-5 veckor. 

Rätt hantering

Med rätt hantering bevaras virkets höga kvalitet. Ta för vana att alltid kontrollera din leverans och att CE-märkning finns.

Hantera virket rätt.jpg Hantering av takstolar.jpg

Öppna broschyren  Öppna broschyren

Vi hjälper dig med din takstolsritning

Behöver du hjälp med ritningen? Våra konstruktörer är utbildade och tillsammans med dem får du möjlighet att granska lösningen ur alla vinklar. Du får se hur det kommer se ut på plats och vi får möjlighet att identifiera och lösa eventuella problem i ett tidigt skede.

PEFC-certifierade och CE-märkta takstolar

PEFC-certifiering

Med en PEFC-certifiering uppfylls de internationella kriterierna för hållbart skogsbruk. Vår träråvara kommer från ansvarsfullt brukade skogar där tillverkningen tar hänsyn till natur och kulturmiljöer, sociala värden och skogsskötsel.

CE-märkning

CE-märkning betyder att vi uppfyller hälso- miljö och säkerhetskraven i relevanta direktiv. I sin tur fungerar en CE-märkning som ett godkännande/intyg på att Derome får röra sig fritt på den inre marknaden.

EPD - miljövarudeklaration

Vi erbjuder tydligt underlag för miljövarudeklaration (EPD) på både takstolar och färdigkapade stommar för att underlätta för dig som kund när du ska redovisa de ingående delarna i ett byggprojekt. Underlaget innefattar livscykelskede A1-A3. 

Fördelar för dig som kund

Precision & skräddarsydda lösningar

Vi bygger alla typer av takstolar för mindre uppdrag eller stora komplicerade projekt. Oavsett utmaning kan du lita på att våra konstruktörer levererar med precision och noggrannhet - alltid med ditt projekts totalekonomi i fokus.

  

Trygghet genom hela processen

Vi finns i hela kedjan från skog till färdigt hus, vilket ger oss god kontroll över flödet och en gedigen kunskap om såväl trä som byggnation. För dig som kund betyder det också en god leveransförmåga samt jämn och hög kvalitet på våra produkter.

Bärkraft i alla väder

Som rikstäckande leverantör är vi väl medvetna om det nordiska klimatets alla sidor. Med oss kan du vara säker på att du får en produkt som håller måttet, oavsett väder. Din konstruktör anpassar lösningen efter ditt behov och dina förutsättningar.

Hållfast trä av högsta kvalitet

Att tillverka byggkomponenter i trä har många fördelar. Trä är lätthanterligt när det kommer till formgivning, kapning och borrning. Det har även en lättare vikt än till exempel stål och betong, vilket bidrar till en lägre energiåtgång såväl vid tillverkning som transport.

Kontakta oss

Jonas Bengtskog

Nyckelkundsansvarig

Derome Träteknik

Kompetensområde

Region väst, Byggsystem, Konstruktion, Takstolar, Taklösningar