Köp takstolar av oss - vår erfarenhet får du på köpet

Vi tillverkar prefabricerade takstolar till småhus, flerbostadshus, lantbruk och hallar. Många års erfarenhet av konstruktion och produktion av takstolar gör oss till en partner med bred kompetens av helhetslösningar inom takkonstruktion.

När taklösningen är färdigkonstruerad kan vi även komplettera leveransen med råspontluckor och papp så att du snabbt får tätt tak efter att du monterat takstolarna. 

Din helhetslösning i fokus  

Vi tar fram den bästa lösningen med ditt projekts totalekonomi i fokus. När projektet är klart, ska du exempelvis ha lagt färre timmar på att montera taket eller fått mindre spill från råspontluckorna.  

Levererar över hela Sverige - och i Norge

Våra kunniga säljare och konstruktörer är representerade på flera orter i Sverige - från Kalix i norr till Trelleborg i söder. Be om en offert så tar de kontakt och förklarar hur vi kan hjälpa dig!

Vi har även produktion i Norge för den norska marknaden. Läs mer om våra takstolar i Norge här.

Be om offert!

Fördelar med våra takstolar

 • Helhetslösningar - takstolarna, råspontluckor, övrigt material 
 • Stordriftsfördelar - snabba leveranstider 
 • Stora spännvidder i ett stycke - lägre totalkostnad, stabilare konstruktion 
 • Lång erfarenhet och bred kompetens 
 • Konsulteringshjälp i tidiga skeden 
 • Säker tillgång på råvara från egna sågverk 
 • Erbjuder PEFC-certifierade takstolar

Hantering av virke & takstol

PEFC/CE-märkta takstolar

Vill du bidra till ett hållbart skogsbruk? Takstolarna från Derome går att få PEFC-certifierade och CE-märkta

En PEFC-certifierad takstol uppfyller de internationella kriterierna för hållbart skogsbruk. Deromes takstolar kommer från ansvarsfullt brukade skogar där tillverkningen tar hänsyn till natur och kulturmiljöer, sociala värden och skogsskötsel.

CE-märkning betyder att Derome uppfyller hälso- miljö och säkerhetskraven i relevanta direktiv. I sin tur fungerar en CE-märkning som ett godkännande/intyg på att Derome får röra sig fritt på den inre marknaden.

Hur vi beräknar offertpris för takstolar 

Priset på takstolar varierar och kalkyleras efter varje enskilt uppdrag/projekt. Det kan till exempel påverkas av: 

 • Vilken takstolstyp du väljer (fackverk, ramverk, uppstolpad med mera.)
 • Spännvidd
 • Takstolshöjd
 • Antal knutpunkter som ska sammanfogas
 • Antal virkesdelar samt mängden virke och plåt som går åt
 • Laster - vad ska takstolen bära upp? Exempelvis, snö- och vindlast, ska taket vara gjort av tegel, plåt eller möjligtvis ha solceller?
 • Om det finns särskild komplexitet i din konstruktion
Offert takstolar

Privatperson?

Är du privatkund och behöver hjälp med taklösningar ber vi dig kontakta en lokal byggfirma. I sin tur kontaktar de oss, och tillsammans hjälper vi dig med en helhetslösning för ditt projekt.

Så går det till att beställa takstolar

Ritning och samarbete

När du ska beställa takstolar från oss börjar du med att skicka in en ritning på de mått och dimensioner du önskar på dina takstolar. Hos Derome blir du tilldelad två kontaktpersoner; en person som sköter allt det kommersiella samt en utbildad konstruktör. Tillsammans ser dina kontaktpersoner till att du får den konstruktion på takstolar som ditt projekt är i behov av. 

Granskning och produktion

Vi lägger in din ritning i ett program som möjliggör granskning av dina takstolar ur alla vinklar, i både 2D och 3D. Vårt ritprogram säkerställer en hållfast konstruktion utefter projektets specifika förutsättningar. När du är nöjd med din konstruktion skickas ritningen till en av våra fabriker för produktion, för att därefter fraktas  till din byggarbetsplats. 

Leverans

Derome kan leverera dina takstolar med kranbil beroende på projektets geografiska plats. På de ställen vi inte kan det hjälper vi dig att hitta alternativa företag att kontakta som förser dig med kranbil istället. 

Leveranstiden för takstolar brukar i normala fall vara 2-5 veckor. 

Trygghet genom hela processen

Derome finns i hela kedjan från skog till färdigt hus, vilket ger oss god kontroll över flödet och en gedigen kunskap om såväl trä som byggnation. För dig som kund betyder det också en god leveransförmåga samt hög och jämn kvalitet på våra produkter.

Takstolar som klarar de flesta snözoner

Som rikstäckande leverantör av takstolar i både Sverige och Norge är vi väl medvetna om det nordiska klimatets alla sidor. När du beställer takstolar från Derome kan du vara säker på att du får en produkt som håller måttet oavsett vilket väder du befinner dig i. Din konstruktör hjälper dig att anpassa dina takstolar efter ditt behov och dina förutsättningar.

Takstolar i trä av högsta kvalitet

Takstolar från Derome är gjorda av trä som hämtas från de sydsvenska skogarna. 
Kring våra sågverk växer sig skogen hög och stabil som tack vare sina goda hållfasthetsegenskaper lämpar sig särskilt bra för konstruktionsvirke. 

Att tillverka byggkomponenter i trä har många fördelar. Trä är lätthanterligt när det kommer till formgivning, kapning och borrning. Det har även en lättare vikt än till exempel stål och betong vilket bidrar till en lägre energiåtgång såväl vid tillverkning som transport. 

Eftersom dina komponenter även byggs ihop inomhus kan risken för fuktskador minska. Dina takstolar i trä från Derome effektiviserar ditt arbete genom att minska byggtiden och med det sagt även sänka hela totalekonomin i projektet. 

Vi kan hjälpa dig med din takstolsritning

Om du behöver hjälp med ritningen till din slutkunds takstolar har vi utbildade konstruktörer som kan tillgodose dig med detta. Med våra 2D- och 3D-program kan du tillsammans med din tilldelade konstruktör granska takstolarna ur alla vinklar. Det ger dig en djupare inblick i hur takstolarna kommer se ut väl på plats. Det hjälper oss även att identifiera och lösa eventuella problem som annars hade upptäckts i ett senare skede.

Prata takstolar & övriga konstruktioner med oss